Δραστηριότητες στην Ευρυτανία

Ερχόμενοι στον παραδοσιακό μας ξενώνα Μεγάλο Χωριό Boutique Inn, μπορείτε ταυτόχρονα να απολαύσετε και μια σειρά δραστηριοτήτων στην περιοχή Μεγάλο Χωριό και στις κοντινές περιοχές του νομού Ευρυτανίας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Rafting στον Αχελώο, τον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη.
Canyoning στη Βίνιανη, το Βόθωνα και στον Κρικελοπόταμο στη περιοχή 'Πανταβρέχει'.
Kayak στον Αγραφιώτη, Καρπενησιώτη και Ταυρωπό.
Ορειβασία, πεζοπορία (trekking), ιππασία και mountain bike.
Rappel και τοξοβολία σε οργανωμένα club.

 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Βελούχι

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχουν συνολικά 4 αναβατήρες και 6 πίστες. Επίσης λειτουργούν το ζεστό και φιλόξενο σαλέ μέσα στο οποίο στεγάζονται οι ενοικιάσεις (ski, snowboard και έλκηθρα), το κατάστημα με χιονοδρομικό εξοπλισμό και αναμνηστικά και η σχολή σκι για μικρούς και μεγάλους, για αρχάριους και προχωρημένους. Σε λειτουργία βρίσκεται και το μπάρ όπου μπορείτε να απολαύσετε τη ζεστή σοκολάτα ή το ποτό σας με θέα τις πίστες.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού. Το μουσείο φιλοξενεί παραδοσιακές στολές, είδη οικιακής χρήσης, έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Απέχει 14χλμ από το Καρπενήσι.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η Μονή Προυσού είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα.

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Κρικελοπόταμου (Πανταβρέχει). Τα νερά της απόκρημνης Καλιακούδας στη νότια πλευρά του βουνού σχηματίζουν πηγές που χύνονται από μεγάλο υψόμετρο στον Κρικελοπόταμο. Το σημείο αυτό ονομάζεται "Πανταβρέχει". Τα νερά εδώ ρέουν σε αρνητική κλίση και έτσι μετατρέπονται σε υδάτινα παραπετάσματα. Το νερό δημιουργεί λίμνες. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.

Φαράγγι του Βόθωνα. Ένα πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό φαράγγι λόγω των μεγάλων καταρρακτών του και των απόκρημνων πλευρών του. Βρίσκεται σχετικά κοντά στο Καρπενήσι, στον οδικό άξονα Καρπενησίου - Προυσού. Έχει 8 καταρράκτες με δύο που φτάνουν τα 25 μέτρα.

Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσός στη γέφυρα της Καστανιάς. Ιδανικό για οικογένειες και μικρά παιδιά. Στην αρχή του μονοπατιού υπάρχει μία πανέμορφη πέτρινη βρύση.

Φαράγγι Βίνιανης. Ξεκινάει από χωματόδρομο που ενώνει τα χωριά Παλιά και Νέα Βίνιανη και καταλήγει στον Ταυρωπό, λίγο πριν το τοξωτό γεφύρι της Βίνιανης που συνέδεε το χωριό και το Καρπενήσι με μονοπάτι.